Археологам вдалося розгадати секрет того, як наші предки консервували їжу близько 300 тисяч років тому, пише Успіх in UA.
Сталося це під час вивчення стоянки древніх людей в печері Кесем неподалік від Тель-Авіва.
За словами італійського археолога професора Христини Леморіні, з Університету Ла Сапієнца в Римі, первісні люди для зберігання продуктів в умовах жаркого клімату користувалися попелом, повідомляє rbc.ua.
Попелом від багаття вони обробляли м’ясо, зібрану рослинну їжу. Також пересипали попелом шкури тварин, щоб вони висихали і не псувалися.
Читайте також: Науковці розвели багаття, скориставшись методом неандертальців
Вчені кажуть, що такі досягнення наших предків говорять про те, що мешканці печери ще 300 тисяч років тому знаходилися на високому рівні розвитку.
Залишити відповідь