Українська виноробня Biologist першою в Україні створила біодинамічне вино, пише Успіх in UA.
Так, винороб Ігор Петренко понад 4 роки займається вивченням біодинамічного підходу до виготовлення вина, який стартує від вирощування винограду. У цьому процесі використовують біодинамічні препарати, які виробляють з рослинної й тваринної сировини, коров’ячого гною, мінералів. Всі агрономічні операції – сівбу, полив, підживлення тощо – узгоджують із космічними ритмами, залежно від Сонця, Місяця та інших планет і зірок, повідомляє newfood.media.
Виноробня Biologist, яка має виноградники у Лісниках та Нових Безрадичах у Київській та Одеській областях відповідно, мінімально використовує сірку та інші препарати для боротьби с оксидацією виноградного соку та вина. Ферментація виноградного соку теж проходить природним чином, у дубових бочках.


Для більшості вин проводять довгу мацерацію (6-10 днів) з додаванням підсушених гребенів.
Спонтанне бродіння відбувається в таких винах як, Піно Нуар, Мерло, Одеський Чорний, Ркацителі, Шардоне, Аліготе.
Читайте також: У Львові розпочав роботу Фермерський ярмарок
Ще однією особливістю є використання диких дріжджів, які містяться на шкірці фруктів та ягід.
Спонтанне бродіння виникає, коли охолоджений сік винограду підійматися в температурі, приблизно 14-15 градусів, пояснюють в компанії.
Дикі дріжджі надають вину характер ґрунту, дають відчути яскраві властивості сорту.
Нещодавно Biologist презентувала свою продукцію на Kyiv Food and Wine Festival. Частину виручених коштів передали ЗСУ.
Залишити відповідь