В Україні виготовляють біодинамічне вино за ритмами планет

В Україні виготовляють біодинамічне вино за ритмами планет

Українська виноробня Biologist першою в Україні створила біодинамічне вино, пише Успіх in UA.

Так, винороб Ігор Петренко понад 4 роки займається вивченням біодинамічного підходу до виготовлення вина, який стартує від вирощування винограду. У цьому процесі використовують біодинамічні препарати, які виробляють з рослинної й тваринної сировини, коров’ячого гною, мінералів. Всі агрономічні операції – сівбу, полив, підживлення тощо – узгоджують із космічними ритмами, залежно від Сонця, Місяця та інших планет і зірок, повідомляє newfood.media.

Виноробня Biologist, яка має виноградники у Лісниках та Нових Безрадичах у Київській та Одеській областях відповідно, мінімально використовує сірку та інші препарати для боротьби с оксидацією виноградного соку та вина. Ферментація виноградного соку теж проходить природним чином, у дубових бочках.

Для більшості вин проводять довгу мацерацію (6-10 днів) з додаванням підсушених гребенів. 

Спонтанне бродіння відбувається в таких винах як, Піно Нуар, Мерло, Одеський Чорний, Ркацителі, Шардоне, Аліготе.

Читайте також: У Львові розпочав роботу Фермерський ярмарок

Ще однією особливістю є використання диких дріжджів, які містяться на шкірці фруктів та ягід.

Спонтанне бродіння виникає, коли охолоджений сік винограду підійматися в температурі, приблизно 14-15 градусів, пояснюють в компанії.

Дикі дріжджі надають вину характер ґрунту, дають відчути яскраві властивості сорту.

Нещодавно Biologist презентувала свою продукцію на Kyiv Food and Wine Festival. Частину виручених коштів передали ЗСУ.

Успіх in UA

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *