Фахівці Національної академії аграрних наук України випробовують вітчизняний сорт “Солоха” до переробки, пише Успіх in UA.
Про це йдеться на сайті НААН України.
Так, компанія “Чіпси Люкс” зацікавилася тим, щоб через два роки почати виробляти чорні чіпси із цього сорту. За словами фахівців, така практика є поширеною в Іспанії, Кореї, Сполучених Штатах Америки.
Читайте також: Українські селекціонери вивели екзотичний сорт картоплі із фіолетовим м’якушем (фото)
Як зазначив, директор Інституту картоплярства Національної академії аграрних наук України Микола Фурдига, українська наука є досить конкурентною та спроможною видавати цікаві наукові розробки, які користуватимуться попитом не лише у населення, а й серед професійних виробників.
“Ще п’ять сортів нашої селекції потрапили у ТОП-10 кращих під час випробування 82 інших сортів, зокрема конкурентів із Нідерландів, Німеччини та Франції”, – додав експерт.
Залишити відповідь