У Рівному пекарня “Жицень” виготовляє унікальний хліб – чорний з чорнилами каракатиці, житній “Гетьман” із чорносливом, дитячий з обдирного борошна та без цукру та безліч іншого, пише Успіх in UA.
Увесь хліб тут виготовляють на заквасках, рецептуру яких знають лише двоє людей. За словами співвласника пекарні, головного ідейника та технолога виробництва Максим, використання домішок та поліпшувачів смаку у “Жицені” заборонене.
“Це справа мого життя. Я відчуваю гордість за те, що можу дати людям справжній натуральний хліб, адже в кожній хлібині є душа пекаря. Пекарське ремесло мені передалося від батька і я дійсно закохався в те, чим займаюся”, – говорить чоловік.



Чорний хліб у “Жицені” печуть у вигляді круглих хлібин та багету. Він містить оригінальні інгредієнти.
“Це хліб з пшеничного борошна, з додаванням сухого молока та насіння гарбуза. Особливість його в тому, що туди ми додаємо натуральний чорний барвник – чорнила каракатиці”, – розповідає Максим.
Також пекарня виготовляє бездріжджовий хліб на заквасці для дітей – з насінням соняшнику та житнім борошном. Його унікальність не тільки в рецептурі, а також у “дитячому” розмірі, повідомляє newfood.media.
Хліб “Зерновий” печуть із борошна вищого сорту, вершкового масла, цукру, солі, насіння гарбуза, льону, соняшника та кунжуту. Він виготовляється за допомогою технології холодної ферментації, яка передбачає витримку тіста у холодильнику. За таким же принципом печуть хліб “Домашній”.
Читайте також: На Київщині крафтова пекарня виготовляє хліб із трипільськими орнаментами
Максим акцентував увагу на тому, що хліб їхнього виробництва не пліснявіє при правильному зберіганні, бо в процесі ферментації молочнокислі бактерії обробляють тісто та чинять антибіотичний ефект.
Залишити відповідь