На Київщині крафтова пекарня “Витач” випікає на дровах енергетичне печиво та хліб за старовинною рецептурою, пише Успіх in UA.
Термін зберігання таких смаколиків свіжими – 8 місяців.
“Печиво тривалого зберігання містить багато вершкового масла, воно солодке, але від нього не хочеться пити. А ще воно не кришиться. Наше енергетичне печиво хлопці беруть із собою у розвідку”, – розповідає власник пекарні Олександр Собко.


“Витач” з’явилася у перші дні війни. Разом з дружиною Вікторією Олексанр почав випікати хліб на третій день повномасштабного вторгнення, щоб нагодувати військових та нужденних. Пізніше команда пекарні передавала хліб на деокуповані території, Київщини, Харківщини та Чернігівщини повідомляє newfood.media.
Щодня “Витач” у печі на дровах випікає 300 буханців. Тісто створюють за допомогою технології тривалої ферментації протягом 18-48 годин.
Чимало часу у виробничому процесі зайняв прогрів унікальних печей, на будівництво яких пішло 5 місяців. Кожна піч важить близько 20 тонн, прогрівати їх треба повільно, спалюючи по 10-15 кг дров на день. Для випікання хліба потрібно 280-300 градусів.

Читайте також: У Львові розпочав роботу Фермерський ярмарок
Зараз у пекарні “Витач” випікають різний хліб з травами та насінням, на який наносять трипільські орнаменти. 70% продукції продаються відразу з печі.
Залишити відповідь