У Житомирі навчилися готувати борщ із конопель

У Житомирі навчилися готувати борщ із конопель

У Житомирі майстер народної творчості Олег Земнухов представив борщ, в якому використав українські посівні коноплі, пише Успіх in UA.

У Житомирі навчилися готувати борщ із конопель

Презентація страви відбулася під час XIV обласного свята декоративно-прикладного мистецтва “Майстерний червень”. Посівні коноплі, використані у процесі приготування унікального борщу, не містять наркотичних речовин.

Варто зазначити, що страви із таким інгредієнтом Олег Земнухов готує вже протягом кількох років. Проте борщ із додаванням конопель приготував вперше.

“Спочатку відварюємо картоплю, а потім додаємо зелень, яйце і приправи. У цій каструлі п’ять літрів. Слід зазначити, що це не м’ясний бульйон, а вегетаріанський борщ. Замість м’ясного бульйону використовується конопляна олія, а також додається конопляне насіння, зелень, петрушка та кріп”, – зазначив кухар.

Читайте також: Фільм “Борщ. Секретний інгредієнт” Євгена Клопотенка можна подивитися на Netflix

Олег також пропонує до борщу конопляний хліб. Крім того, він запрошує спробувати конопляне печиво, квас, чай та деруни. Він розповідає, що для його пращурів коноплі стали рятівною рослиною під час Голодомору, повідомляє suspilne.media.

“Мій батько розповідав, що під час Голодомору наша родина вижила завдяки коноплям. Перетирали насіння і пекли коржики. Можливо, це генетична спадковість. Але мені хотілося відтворити ці рецепти і додати свої інновації”, – додає кухар.

Успіх in UA

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *