У Дніпрі учні та викладачі центру професійно-технічної освіти туристичного сервісу створили торт у формі вишитого рушника завдовжки 2,5 м, пише Успіх in UA.
Кондитерський виріб був виготовлений у межах гастрономічного відеоконкурсу “Незабутні гастрономічні традиції України. Вишиванка”.
Для бісквіта використали 270 яєць, майже 7 кілограмів борошна та 18 кілограмів повидла. Ще майже 2 кілограми цукру та кілограм білків пішло для крему.
“Готували ми його не одразу, в один день випекли коржі, а вже наступного збирали докупи й прикрашали. Глазур зробили з цукрової пудри, майже 2 кілограми та 225 грамів білків. Всі продукти, які ми використовували – винятково українські”, – розповідає директорка центру Ніна Войтович.


За її словами, торт випекли у формі рушника, бо саме його в українській культурі прийнято вважати оберегом.
“Чому рушник? Рушник супроводжує людину все життя: від народження до вінчання, до проводжання в останню дорогу – теж з рушником. Ікони в наших домівках теж в рушниках. Це частина генетичного коду українця”, – говорить Ніна Войтович.
Читайте також: У Львові виклали найбільший тризуб із 1 тисячі пасок (фото)
Директорка додала, що частину торту скоштував колектив центру. Решту виробу відправили до Центру соціальної підтримки сімей та дітей у Дніпрі, повідомляє suspilne.media.
“Ми товаришуємо з центрами, де надають соціальну допомогу людям. І от один зі шматків завдовжки 70 сантиметрів ми відвезли туди”, – зазначила вона.
Залишити відповідь