Відтепер технологія приготування обрядового напою “Варена” в селі Боромля на Сумщині серед елементів нематеріальної культурної спадщини України, пише Успіх in UA.
Про це йдеться на офіційній сторінці Міністерства культури та інформаційної політики України у Facebook.
Напій “Варена” готували й готують щороку на дні, присвячені поминанню померлих. Такі поминання відбуваються в першу та другу неділю після Великодня. Ці два тижні мають назву “Мироносна”. В ці дні на кладовищах збираються поминати рідних. “Проводи” в Боромлі – це зустріч з рідними, родичами, односельцями.

Читайте також: Буковинський вінок з ковилою поповнив перелік нематеріальної культурної спадщини України
Інформація про внесення “Варени” до переліку міститься у наказі МКІП від 26 липня 2023 року.
Залишити відповідь