Технологія приготування напою “Варена” на Сумщині стала елементом нематеріальної культурної спадщини України

Технологія приготування напою "Варена" на Сумщині стала елементом нематеріальної культурної спадщини України

Відтепер технологія приготування обрядового напою “Варена” в селі Боромля на Сумщині серед елементів нематеріальної культурної спадщини України, пише Успіх in UA.

Про це йдеться на офіційній сторінці Міністерства культури та інформаційної політики України у Facebook.

Напій “Варена” готували й готують щороку на дні, присвячені поминанню померлих. Такі поминання відбуваються в першу та другу неділю після Великодня. Ці два тижні мають назву “Мироносна”. В ці дні на кладовищах збираються поминати рідних. “Проводи” в Боромлі – це зустріч з рідними, родичами, односельцями.

Технологія приготування напою "Варена" на Сумщині стала елементом нематеріальної культурної спадщини України

Читайте також: Буковинський вінок з ковилою поповнив перелік нематеріальної культурної спадщини України

Інформація про внесення “Варени” до переліку міститься у наказі МКІП від 26 липня 2023 року.

Успіх in UA

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *