В Антарктиді українські науковці виявили потомство птахів, які полюють на пінгвінів

В Антарктиді українські науковці виявили потомство птахів, які полюють на пінгвінів


Днями під час обстеження сусідніх островів в Антарктиді українські біологи виявили малюків південнополярних поморників, пише Успіх in UA.

Про це йдеться на офіційній сторінці Національного антарктичного наукового центру у Facebook.

“Подивіться на цих пухнастиків – вони такі крихітні й незграбні, але уважно спостерігають за світом намистинками чорних очей”, – зауважують фахівці.

Загалом на островах Скуа, Блек та Шелтер полярники нарахували близько двох десятків гнізд згаданих птахів. У більшості з них уже було по двоє дитинчат, а в якихось – по одному, а друге от-от мало з’явитися.

Південнополярні поморники – одні з головних пернатих хижаків Антарктики. Вони полюють на яйця та малечу пінгвінів та інших птахів, а ще відбирають їжу в синьооких бакланів та пінгвінів, коли ті повертаються до гнізд з повними волами харчів з океану.

Прилітають в наш район пізньою антарктичною весною на шлюбний сезон. Можуть гніздувати як колоніями, так і окремими парами. Відкладають 1-2 яйця, з яких десь за місяць вилуплюються пташенята.

Читайте також: Українські полярники показали, як пінгвіни годують своїх малят

Перший час їх по черзі годують батьки. Лише після зміни пуху на пір’я вони почнуть літати і самостійно харчуватися. Це відбувається десь за два місяці після народження.

Українські біологи постійно обстежують сусідні острови та проводять картування гнізд, щоб відслідковувати динаміку поширення та розмноження антарктичних птахів у контексті зміни клімату.

Успіх in UA

Підписуйтесь на нас в Google Новини, Telegram, Facebook, а також Instagram.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *