Експерт спростував одну з теорій походження української традиції їсти сало


Існує багато теорій про походження традиції їсти сало в Україні, але український письменник у новій книжці спростував одну з найпоширеніших, пише Успіх in UA.

Всеволод Поліщук — ресторанний консультант, письменник і громадський діяч, дослідник української кухні, а також автор книги Фантастична історія української кухні — науково-популярного видання у жанрі нон-фікшн. У своїй новій роботі він спростував теорію про те, коли в Україні з’явилася традиція їсти сало, повідомляє nv.ua.

«Деякі продукти здаються нам абсолютно українськими й традиційними — наприклад, сало. Можна подумати, що воно було з нами ще з часів Трипілля (приблизно з VI до III тисячоліття до н. е.). Але насправді це не так», — зазначив Поліщук в інтерв’ю NV Food.

Він додав, що не буде спойлерити цю історію, бо в його новій книжці важливий саме ефект несподіванки.

«Але в більшості історій ми можемо дізнатися або про те, що все відбувалося трохи під іншим кутом, або що насправді — зовсім не так, як це описано в більшості стереотипних книжок і оповідей», — додав ресторанний консультант.

Більш детальну історію про те, коли в Україні почали їсти сало, читайте у новій книзі Поліщука — Фантастична історія української кухнi.

Читайте також: Паназійська кухня: за що її люблять українці

Сало в маринаді по-одеськи: реальний делікатес. Це сало стане окрасою святкової м’ясної нарізки чи повсякденного обіду по-сімейному. Готуйте та насолоджуйтесь одеським колоритом в себе на кухні.

Успіх in UA

Підписуйтесь на нас в Google Новини, Telegram, Facebook, а також Instagram.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *