Існує багато теорій про походження традиції їсти сало в Україні, але український письменник у новій книжці спростував одну з найпоширеніших, пише Успіх in UA.
Всеволод Поліщук — ресторанний консультант, письменник і громадський діяч, дослідник української кухні, а також автор книги Фантастична історія української кухні — науково-популярного видання у жанрі нон-фікшн. У своїй новій роботі він спростував теорію про те, коли в Україні з’явилася традиція їсти сало, повідомляє nv.ua.
«Деякі продукти здаються нам абсолютно українськими й традиційними — наприклад, сало. Можна подумати, що воно було з нами ще з часів Трипілля (приблизно з VI до III тисячоліття до н. е.). Але насправді це не так», — зазначив Поліщук в інтерв’ю NV Food.
Він додав, що не буде спойлерити цю історію, бо в його новій книжці важливий саме ефект несподіванки.
«Але в більшості історій ми можемо дізнатися або про те, що все відбувалося трохи під іншим кутом, або що насправді — зовсім не так, як це описано в більшості стереотипних книжок і оповідей», — додав ресторанний консультант.
Більш детальну історію про те, коли в Україні почали їсти сало, читайте у новій книзі Поліщука — Фантастична історія української кухнi.
Читайте також: Паназійська кухня: за що її люблять українці
Сало в маринаді по-одеськи: реальний делікатес. Це сало стане окрасою святкової м’ясної нарізки чи повсякденного обіду по-сімейному. Готуйте та насолоджуйтесь одеським колоритом в себе на кухні.






Залишити відповідь